Hvordan fjerne resistente flekker fra møbler av ulike slag ?

2018-09-08
Hvordan fjerne resistente flekker fra møbler av ulike slag ?

Hvordan fjerne resistente flekker fra møbler av ulike slag ?


Dette er spørsmålet alle stiller seg gjentatte ganger når man ser smuss på en treflate eller lærbelegg. Møbler er dessverre utsatte for forskjellige typer skitt og smuss, og noen av disse flekkene kan bli vanskelige å få fjernet. Selv om det er mange effektive preparater tilgjengelig på markede for å gjøre lett rengjøring av tre og skinnmøbler, er det ikke alltid helt klart hvordan man skal bruke disse skikkelig. Viss man ikke bruker dem på riktig måte kan det forårsake misfarging eller skade på møbeloverflaten. Måter for å fjerne selv de værste flekkene er mange, og noen ganger trenger du ikke bruke de preparatene som er skapte for rengjøring en gang. Vaskemidler kan erstattes med midler som vi har hjemme eller ingredienser som vi har alltid på kjøkkenet.

Så, hva bruker du og på hvilke måte kan du vaske møbler mest effektivt me minst slitasje?

 


I denne veiledningen kan du finne noen nyttige tips om hvordan man kan effektivt fjerne flekker uten å ødelegge tre overflaten eller lærens overflate på møbelet.

                                                                           Hvordan man kan fjerne flekker fra tremøbler
Flekker etter warm matlaging og etter


Når du fjerner disse typer flekker, ville en selvskapte flekkfjerner være perfekt, som du kan lett gjøre hjemme. Bare bland olivenolje og salt og legg alt på flekken. Etter ca 3-4 timer, tørk alt grundig med en myk, med en fuktig klut.Forsiktig! Alkohol har en veldig dårlig og negativ virkning på strukturen av tremøbler.
Derfor, når man søler på overflaten, bør den tørkes så snart som mulig, slik at den ikke forlater varlige flekker, noe som bare kan fjernes ved spesjellt fjerning for vedlikehold av møbler.


Flekker etter blekk og lim


Overflater som er skitten pga blekk man kan vaske best med en fuktig klut og 
oppvaskmiddel fortynnet med vann. Etter fjerning av flekken man kan den rensede treflaten tørkes med sitronsaft, takket være at på møblene vil ikke stå igjen ikke den minste sporen etter skitten.


I tilfelle hellet lim, skal limet tørkes straks av treflaten, og ikke tillate det tørke Ellers vil skape spor på møblene, og fjerning av disse vil ikke være mulig uten skade på overflaten. Etter tørking av limet er det nyttig å tørke møblene med en myk klut
gjennomvåt i olje.Muggflekker


Muggflekker som ble skapet på tremøbler er vanskelig for å fjerne, og det er mulig 
bare med parafin. Dessverre forårsaker at rene overflater bli glansløse, det er derfor


på denne måten kan du bare fjerne små flekker fra usynlige steder. 
For å vaske er det best å bruke en bomullspinne forsiktig fuktet med petroleum. Til slutt, når altskitten er fjernet, er det verdt å polere og pusser overflaten,
Bruk en myk bomullsklut.

HUSK!

For mye vann påvirker dårlig på treflatene, så bruk bare fuktige kluter. 
Stoff som man bruker til å rense tremøbler bør være myk nok til ikke å skrube på overflaten. Men vaskemidler som vi bruker burde ikke bli for sterke sin tur ikke være for sterke, fordi de kan forårsake misfarging på tre.


                                                                  Hvordan man kan fjerne flekker fra mat på  lærmøbler ?Flekker fra sjokolade og syltetøy


utørket rester av sjokolade er best fjernet med en tørr, myk børste, og de resterende brune flekkene som ble skapt etter dem , kan tørkes med en fuktig klut med lite av oppvaskmiddel.Etter å ha vasket skal overflaten av møbler tørke med en våt klut og deretter tørke til tørrhet. 
Resterne av syltetøyet som blir igjen på møblene, kan fjernes med en fuktig klut eller et papirhåndkle. Hvis en flekk blir dannet, tørk den av med en fuktig klut fuktet med vaskemiddel . Etter å ha fjernet flekker, bør møblene tørkes tørt.


Flekker fra egg og melk


For mye egg skal tørkes av med et tørt papirhåndkle. 
De resterende flekkene kan rengjøres med en fuktig klut i tillegg av oppvaskmiddel.
Etter å ha fjernet flekken, må møblene tørkes tørk, som er best gjort med et håndkle eller en klut.Spildt melk må først tørkes av, helst med et tørt papirhåndkle. De resterende flekkene vil forsvinne etter bruk av et vaskemiddel fortynnet med varm vann. Flekker bør rengjøres med en myk klut og etter at de er fjernet, bør møblene tørkes tørr, helst et håndkle.


Flekker av sennep og ketchup


For mye sennep og ketchup man kan tørke med et tørt håndkle, helst 
ikke tillater dem å tørke. Da blir det vanskeligere å fjerne skitten.De resterende flekkene kan man rengjøres med en fuktig klut fuktet i fortynnet oppvaskmiddel. Etter å ha fjernet flekker, bør møblene tørkes med hjelp klut eller håndkle


Flekker av te og kaffe


Solet te og kaffe bør tørkes så snart som mulig med et papirhåndkle, slik at de ikke kan trenge seg inn i lærets møbeltrekk. Så rengjøring kan være mye vanskeligere.Likevel blir den resulterende flekken lettere fjernet med en klut fuktet i varmt vann med tilsetning av oppvaskmiddel. Overflødig vann må tørkes tørt håndkle.


Flekker pga vin og rødbeterjus


For mye av hellet vin skal tørkes som snart som mulig med et papirhåndkle, som at
det ikke trenger seg inn i møblene. De resterende flekkene man kan fjerne effektivt med middel til oppvask fortynnet med varmt vann, som vil bli gjennomvåt med en myk rengjøringsklut.
Til slutt skal møblene tørkes tørk med et bomulls håndkle. Flekken fra rødbeterjuice skal fjernes så snart som mulig, slik at den ikke trengs gjennom dypet i lærmaterialet. For å gjøre dette, bruk en fuktig, myk klut med tilsetning av oppvaskmiddel. Etterpå må stedet på den rengjorte overflaten tørkes grundig for å kvitte seg hvit flekk fra væsken på lær. Etter å ha fjernet flekker, bør møblene tørkes til tørrhet.


                                          Hvordan fjerne kluter fra utypiske overflater av lærFlekker fra blekk og penn

Fjern blekkfargen så snart som mulig for å forhindre at den tørker. Den beste måten å gjøre dette på er å bruke oppvaskmiddel og en våt klut. Men det vil fungere like bra en våt klut fuktet i tillegg i fersk sitronsaft. Etter fjerning av smuss Møbler må tørkes tørt.Heldigvis kan pennflekkene enkelt fjernes uten å måtte bruke sterke vaskemidler eller dyre spesielle preparater. For å gjøre dette, bruk bare sur melk eller sitronsaft. Hell bare en liten del av igrediens på en fuktig klut og tørk deretter den skitne overflaten. På slutten av det rydde stedet trenger du fortsatt å tørke til tørrhet.Flekker av leppestift og fondation


Leppestift flekker opprettet på lærmøbler kan fjernes med en myk klut eller børste gjennomvåt i vann med tilsetning av oppvaskmiddel. Skitne steder du må vaske til tidspunkt at alle flekker er fjernet. Slik at det ikke er noen hvite merker på møblene. 
Etter å ha vasket , må du tørke den rensede overflaten med en fuktig klut og til helt tørk.Flekker av fondation må først fjernes med et papirhåndkle. Andre flekker skal effektivt fjerne mrd hjelpe av vaskemiddelet som ble fortynnet med varmt vann, som vil bli gjennomvåt i en klut. Til slutt skal man vaskende områdene tørkes grundig med et håndkle eller en klut. Disse typer flekker er vanligvis ikke vanskelig og kan lett fjernes.


Flekker av lakk og blød


For det første skal overskudd av hellet lakk fjernes, fortrinnsvis med klut som er fuktet i varmt vann. Plettene vil forsvinne etter bruk av aceton, noe som ikke vil skade møbler. Rengjør rester av rengjøringsmidlet med en fuktig klut. 
Flekken bør fjernes så snart som mulig med en klut fuktet i kaldt vann med tillegg av salt. Etter å ha fjernet flekken, må lærbelegget tørkes av med myk klut eller håndkle.OBS !

Ikke bruk en tradisjonell neglelakkfjerner for rengjøring av lakkfarge, da det medfører hvit misfarging på fargene av møbler. Aceton er et mye brukt løsningsmiddel og i slike formen skal brukes til å fjerne flekker fra lakk. Bruk aldri varmt vann for å fjerne flekker fra blodet, men kaldt, som effektivt fjerner dem.Flekker av mugg og  søle


Du må vente til søle skal tørke , så kan overskuddet tørkes av med en myk tannbørste. Deretter fjernes den resterende flekken best med en fuktig klut.

Hvis flekkene er motstandsdyktige mot vask med vann, kan du bruke fortynnede løsninger i det en oppvaskmiddel. Etter fjerning av flekken må stykket tørkes tørtHvis flekkene er relativt "friske", kan du fjerne dem med en fuktig klut og vann peroksyd. Men hvis denne metoden viser seg å være ineffektiv, betyr det at formen har penetrert 
allerede dypt inn i møblene. Da er det best å fjerne det ved hjelp av spesialiserte midler, designet for å fjerne denne typen skitten.

 


Flekker av urin og oppkast


Urin flekker fjernes best med salt. Det kan strø direkte på flekken eller du kan oppløse i vann 
i vann og rengjør deretter med en myk klut. Hvis flekkene fortsatt er der synlig, bruk eddik fortynnet med vann. Etter å ha fjernet flekkene, trenger du tørke mebel grundig .Flekker fra oppkast er best fjernet med en fuktig klut og vaskemiddel. Men hvis det fortsatt er spor igjen på møbler, kan du ta vekk dem med en blanding av vann med oppvaskmiddel og salt. Etter fjerning av flekkene må overflaten tørkes igjen med en fuktig klut for å fjerne all smuss. På slutten bør møblene være nøyaktig  tørkes.Hvordan passer på tremøbler


For at tremøbler skal se estetisk i lang tid, er det nødvendig å ha det riktig omsorg


 • Fordi tre er lett misfargede, må du ikke plassere oppvasken direkte møbler overflater
 • Tre er misfarget også under påvirkning av uegnet vaskemidler.
 • Treet reagerer dårlig på vann, derfor bør møbeloverflaten rengjøres med en tørr eller fuktig klut, og alt overflødig vann skal raskt slipes.
 • Bruk bare en myk klut til rengjøring, da det kan være grovt la riper på treflaten.
 • Ved riper eller andre spor kan overflaten gnides med vaselin, forlater i flere timer, så pusser.
 • For å beskytte overflaten, vil voks og oljeholdige midler bli brukt møbler for å glansere.
 • Bruk konserveringsmidler som er skilt for naturlig, lakkert, farget, vokset, oljet og finert tre - ellers overflaten kan misfarges.
 • Beskyttelses- og konserveringsmidler må bare påføres den rengjorte overflaten for å tillate skitt trengte ikke inn i skogen.
 • For ytterligere trebeskyttelse kan anti-statiske og sikkerhetstiltak brukes mot overdreven sedimentering av støv på overflaten av møbler

 


Vedlikehold av lærmøbler


For at lærmøbler skal se estetisk i lang tid, er det viktig at det er riktig omsorg.

 • Skinnmøbler bør alltid settes bort fra solfylte steder og radiatorer, fordi varme og intens lys kan skade møbeltrekk.
 • Minst en gang i 6 måneder bør lærmøbler oppbevares ved hjelp av spesiell melk eller fløte, takket være stoffet mykt og motstandsdyktig mot sprekker.
 • Eventuelle skitten bør fjernes ved hjelp av spesielle midler til lær eller ved hjelp av metoder som passer til den.
 • Riper og skruber skal beskyttes med et passende impregneringsmiddel
 • Unngå å bruke midler som inneholder alkohol, løsningsmiddel, ammoniakk og parafin som kan ødelegge lærbelegget.
 • For å unngå alvorlig skade på møbeltrekk, bør eventuelle smuss fjernes umiddelbart med en tørr klut som hindrer dem i å tørke og trenge inn i interiøret overflaten.
 • Skinnmøbler bør støvsuges regelmessig med en myk anti-statisk klut.
 • For ikke å skade møbeltrekk, bør lærmøbler bare rengjøres med en myk klut, som ikke vil gi riper.


Redaktørene på nettstedet sellyhome.no er ikke ansvarlige i tilfelle ødeleggelse eller permanent skade på møbler forårsaket av feil rengjøring 


Vis flere tekster fra September 2018
kommentarer

Nettstedet bruker informasjonskapsler for å levere tjenester i samsvar med Bruk av cookies.
Lukk
pixel